• Busreis naar Madrid

Busreis naar Madrid

geplaatst in: Geen categorie | 0

Madrid is naast de hoofdstad van Spanje ook de grootste stad van het land. Met een inwonersaantal van ruim 3,2 miljoen is het een stad van omvang. Als je een keer lekker van de Spaanse tapas en warme zon wil gaan genieten is Madrid een zekere aanrader om eens te bezoeken. Naast de leuke restaurants en barretjes is het voor voetballiefhebbers een ideale stad; hier voetballen namelijk Real Madrid en Atletico Madrid, twee grootheden binnen het Europese (en wereldwijd) voetbal.

Busreizen naar Spanje

Het is aan te raden om met een busreis naar Spanje te reizen. Je kunt ook met het vliegtuig en een vlucht naar Madrid van Amsterdam duurt zo’n 2,5 uur. Vergeleken met de auto of de bus is de reistijd hierdoor vele malen korter. Echter vanuit het oogpunt van milieu is het goed om de bus te nemen! Wat dacht je van een 12-daagse rondreis Spanje met o.a. San Sebastián, Salamanca, Madrid, Toledo en Valencia ?

Busreis naar Madrid

 

Bezienswaardigheden Madrid

In de grootste stad van Spanje moet er natuurlijk genoeg te beleven zijn. Gelukkig is dit ook zeker zo; er zijn veel verschillende bezienswaardigheden te bezoeken als je in Madrid bent. Let wel op wanneer je naar Madrid reist, want in de zomer kan het enorm warm zijn en wil je niet heel de dag door de stad heen struinen naar verschillende bezienswaardigheden. Hieronder sommen we al een aantal bezienswaardigheden op die je volgens ons niet kan missen tijdens jouw bezoek aan Madrid.

Het Koninklijk Paleis van Madrid

Dit is het werkpaleis van de koning van het land. Het is een gigantisch paleis met een oppervlakte van 135.000m2 en in totaal (!!!) 3.418 kamers. Dit maakt het ook het grootste koninklijke paleis ter wereld. In het paleis zijn verschillende ruimtes die als belangrijke bezienswaardigheden worden aangemerkt: de troonzaal, koninklijke kapel, koninklijke apotheek en de ceremoniezaal.

Plaza Mayor

Het Plaza Mayor is een levendig plein in het centrum van Madrid. Vroeger kon je hier de markt vinden, werden er stierengevechten gehouden en zelfs voetbalwedstrijden. Nu wordt het plein omringd door restaurants en bars waar je als toerist heerlijk kunt eten of een drankje kunt nuttigen.In het midden van het plein staat nog een ruiterstandbeeld van Filips III.

Voetbal in Madrid

Zoals gezegd is er op het gebied van voetbal veel te doen in Madrid. Real Madrid en Athletico Madrid spelen hun thuiswedstrijden in Madrid en de kans is dus erg groot dat op het moment dat jij in Madrid bent, dat één van de twee ploegen een thuiswedstrijd heeft. Het is wel verstandig om hier vooraf informatie over in te winnen, zodat je niet met lege handen staat op het moment dat je in Madrid bent.

Santiago Bernabéu Stadion

Zeker voor de voetbalfans zullen er nu al wel lampjes gaan branden. Dit is namelijk het stadion van voetbalclubs Real Madrid, één van de grootmachten in Europa en de rest van de wereld. Hier kan je een stadiontour krijgen welke je uiteindelijk ook in het Real Madrid museum zal brengen.

Grote voetballers hebben onder contract gestaan bij deze club: David Beckham, Ruud van Nistelrooy, Zinedine Zidane en Cristiano Ronaldo.