• Busreis naar het zonnige Malaga

Busreis naar het zonnige Malaga

geplaatst in: Geen categorie | 0

De stad Malaga ligt in het zuiden van Spanje en is een zeer populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. De gehele jaar door kan je hier genieten van een heerlijk klimaat, maar dat is bij lange na nog niet alles. Malaga staat ook bekend om zijn cultuur en historie. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Picassomuseum of neem een kijkje bij de archeologische resten van het fort Alcazaba. Mocht je trouwens liever lekker aan het strand willen liggen, dan heb je de keuze uit vijftien verschillende stranden. En afkoelen kan natuurlijk gewoon in de Middellandse Zee.

Hoofdstad van Andalusië

De hoofdstad van Andalusië is een geweldige bestemming voor iedereen die gek ik op zon, zee en strand. De Costa del Sol is niet voor niets één van de meest populaire bestemmingen van de Nederlanders. Dit komt voornamelijk door fijne temperatuur, je kan vrijwel het hele jaar door genieten van een heerlijk klimaat. Zelfs in de winterperiode kan je hier nog wel eens genieten van een temperatuur rondom de twintig graden. Liefhebbers van Nederlandse cafés kunnen ook goed terecht in één van de badplaatsen in de buurt van Malaga.

Picasso Museum MalagaPicassomuseum

Bezienswaardigheden zijn er ook meer dan voldoende in Malaga. Cultuurliefhebbers moeten beslist een bezoek hebben gebracht aan het bekende Picassomuseum, het is dan ook de geboorteplaats van de wereldbekende kunstenaar. Er staan in het museum meer dan tweehonderd verschillende kunstwerken van Picasso. Het is ook mogelijk het geboortehuis van de kunstenaar te bezoeken, namelijk het Casa Natal de Picasso.

Shoppen in Malaga

Je kan in Malaga ook prima op koopjes gaan jagen, want het is een echte winkelstad. In het centrum zijn meerdere overdekte winkelcentra te vinden, waar bijna alle bekende modeketens wel zijn gevestigd. Maar de bekendste winkelstraat van Malaga is de Calle Margués de Lario. Deze prachtige straat is zomers prachtig versierd en daarnaast is de winkelstraat ook nog eens autovrij. Er zit hier trouwens ook nog de beste ijssalon van de stad, waar je beslist even een verfrissend ijsje moet gaan halen.

Fietsen door Malaga

Malaga is een perfecte stad om door te fietsen. Er zijn veel fietspaden beschikbaar en er kan ook over de boulevard gefietst worden. Het is daarnaast ook een goedkope manier om de Spaanse stad te ontdekken, bijvoorbeeld de gezellige visserswijken. En het is ook een geweldige activiteit voor de kinderen.

Een fietsvakantie in Spanje is erg in trek .Een fiets huren in Malaga is helemaal niet zo duur. Je kan voor zeven euro al een halve dag gebruik maken van een fiets. Een hele dag kost twaalf euro, maar dan moet de fiets wel voor 19:00 uur weer worden ingeleverd. Maar ook meerdere magen een fiets huren is een optie, bijvoorbeeld vier dagen voor slechts 34 euro. Een hele week kost 55 euro en iedere extra dag dan nog vijf euro extra.

Hammam Malaga

Als je even helemaal tot rust wilt komen dan raden wij een bezoek aan de Hammam Malaga aan. Het badhuis Hammam Al Andalus is één van de beste plekken om goed te kunnen ontspannen. Naast het feit dat de Hammam bijzonder schoon is, kan je ook genieten van een prachtige inrichting. Geniet van een lekker bad of een massage. Je kan er verschillende arrangementen boeken, waaronder een combinatie van warme, hete en koude baden met een afsluitend stoombad. Je zal ongeveer 33 euro moeten betalen voor een arrangement van anderhalf uur.