• Busreis naar Barcelona

Busreis naar Barcelona

geplaatst in: Geen categorie | 0

Barcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje. Het is de thuisbasis van voetbalclub FC Barcelona en dit alleen zorgt voor veel toerisme richting de stad. Gelukkig is het ook voor niet-voetballiefhebbers een enorm mooie stad om naar toe te gaan. Verder ligt Barcelona aan de Middellandse Zee wat ervoor zorgt dat het een strand heeft. Zeker als je in de zomer richting Barcelona gaat kan het dan lekker zijn om ook een dag lekker op het strand te liggen.

Hoe kun je reizen naar Barcelona ?

Als je enkel een stedentrip naar Barcelona gaat maken is het vliegtuig de snelste optie als vervoersmiddel. Met de auto doe je er namelijk zo’n 14 uur over, als je dit dus heen en weer berekend ben je langer dan een dag aan het rijden om er twee dagen te zijn. Een goed alternatief is het maken van een busreis naar Barcelona. Barcelona leent zich er perfect voor om per openbaarvervoer te verkennen. Tijdens een busreis naar Barcelona gaat u begeleid door onze Nederlandssprekende reisleiding met bus, metro en tram door de stad om zo alle hoogtepunten en bezienswaardigheden van deze bijzondere Catalaanse stad te ontdekken. Zo’n busreis word je onder andere aangeboden door DeJongIntra Vakanties

Busreis naar BarcelonaBezienswaardigheden Barcelona

Als je gaat kijken naar de bezienswaardigheden in Barcelona, dan zul je heel vaak de naam Gaudi voorbij zien komen. Antoni Gaudi was een Catalaanse architect die rond 1900 diverse gebouwen en objecten ontwierp welke door heel de stad te zien zijn. Er zijn zeker een aantal van zijn ontwerpen die je niet mag missen tijdens jouw stedentrip in Barcelona.

Sagrada Família

De Sagrada Família is een basiliek die sinds 1882 gebouwd wordt en nog steeds in de steigers staat. Het is een ontwerp van bovenstaande meneer: Antoni Gaudí. De verwachting is dat de basiliek in 2026 opgeleverd wordt. Natuurlijk heerst er vaak de vraag waarom de bouw zo lang duurt; dit komt omdat de bouw enkel wordt gefinancierd door donaties. Aangezien er nu ook entree wordt gevraagd kunnen er honderden werkers helpen aan de bouw wat het proces enorm versneld.

De Ramblas

De Ramblas is een van de bekendste straten in Barcelona. Hij is ruim 1.200 meter lang en hier vind je verschillende straatmuzikanten, -artiesten en -verkopers. Het is erg leuk om deze straat helemaal af te lopen en de verschillende mensen bezig te zien. Let wel op in deze straat, want aangezien jij door andere mensen wordt afgeleid kunnen er tasjesdieven aanwezig zijn die jouw waardevolle spullen willen stelen.

Busreis naar BarcelonaFC Barcelona

Voor de voetballiefhebbers is Barcelona de thuisclub voor de gelijknamige club FC Barcelona. In de stad vind je naast het stadion ook een museum. Je kan ervoor kiezen om een rondleiding door het stadion te krijgen of zelfs een wedstrijd te bezoeken.

Je moet dan wel het geluk hebben dat Barcelona een thuiswedstrijd speelt als jij in Barcelona bent.