Beroemde plaatsen van Spanje

geplaatst in: Blog | 0

Wat zijn de beroemde plaatsen van Spanje

Spanje is beroemd onder de toeristen om zijn prachtige locaties. Hier volgen enkele van de sites die het bezoeken waard zijn tijdens een busreis vakantie in Spanje.

Castiliƫ en Leon

De gemeenschap van Castiliƫ en Leon zoals die formeel bekend is, is een van de zeventien onafhankelijke gemeenschappen in Spanje. Het bestaat uit negen provincies waaronder Avila, Burgos, Leon, Palencia, Salamanca, Segovia, Soria, Valladolid en Zamora. In de meeste van deze provincies zijn toeristische attracties te vinden.

Avila

Avila, werelderfgoed verklaard door UNESCO, is een middeleeuwse stad waar nieuw leven ingeblazen is. De stad is wereldwijd bekend om zijn 11e-eeuwse muren gemarkeerd met negen poorten en verschillende enorme torens. Theresia van Avila, in de volksmond aangeduid als de heilige Teresa van Jezus, werd hier geboren. Avila biedt zijn bezoekers prima activiteiten aan, waaronder wandelen, lekker eten en winkelen via een breed scala aan winkels. Niet te missen zijn de kathedraal van Avila en bekende religieuze kunstmusea.

Salamanca

De oude binnenstad van Salamanca staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze is zeer bekend om zijn goed bewaarde en opmerkelijke architectuur en ook de historische universiteit. Het sociale centrum, Plaza Mayor staat bekend om zijn lekkere eten en goede winkels. De meeste toeristen brengen hier veel tijd door.

Zowel de oude, als de nieuwe kathedralen zijn een must-see voor toeristen. Aangezien beide kathedralen zijn verbonden met elkaar, is het onmogelijk om er een te missen. Mis tot slot de Universiteit van Salamanca niet. Het is de oudste universiteit van Spanje en een van de oudste leercentra in Europa.

Segovia

Segovia is een andere UNESCO-gecertificeerde werelderfgoedlocatie. Deze is beroemd om het prachtige Romeinse aquaduct dat werd gebouwd met 20400 stenen. Het Alcazar van Segovia, dat een briljant perfect fort uit de dertiende eeuw is, en de Kathedraal van Segovia, die bekend staat om zijn interessante versiering en gotische stijl, zijn twee plaatsen die je gezien moet hebben in Segovia.

Beroemde plaatsen van SpanjeSevilla

Sevilla, de hoofdstad van Andalusiƫ, biedt een breed scala aan Moorse architectuur. De kathedraal van Sevilla, het graf van Christopher Columbus en Giralda, de klokkentoren, zijn de belangrijkste plaatsen om te bezoeken in Sevilla.

Als je in deze stad bent, zit je midden in de Andalusische cultuur en kun je getuige zijn van enkele stierengevechten en de beroemde Flamenco-muziek ervaren.

Mis Plaze de Espana en het Alcazar niet, een middeleeuws islamitisch paleis.

Plaatsen voor strandliefhebbers

De Costa del Sol en de Costa Brava kunnen ook worden bezocht, vooral als je van het strand houdt.